Здравейте, от днес се регистрирах във сайта тъй като се двоумя дали да купувам Алфа 156 JTD 1.9 2001 г. Първо от мобилето.бг не мога да разбера каква и е цената в България и второ нямам идея как е с двигателя - окачването. За поддръжката горе-долу схванах при четенето на форумите. Моля дайте мнения, че това май е единствания начин да получа адекватно мнение. Благодаря предварително!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 JTD 1.9
Collapse
X
-
Re: 156 JTD 1.9
Първоначално публикувано от bopЗ Първо от мобилето.бг не мога да разбера каква и е цената в България
кой точно двигател 1.9 жтд
е те са няколко модификации те интересува?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
-
Първоначално публикувано от bopзначи е 105 коня - нещо повече за тоя дизел - някакви легендарни проблеми? И тая цена около 12 хил струва ли ти се реална?
но там накъде даже и повече струва
дори май е евтинаНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Щом е 2001, значи трябва да е 105 коня. Турбото си е като при всяка друга дизелова кола - гледа се внимателно за омасляване, шумове и т.н., защото си струва бая пари и не винаги подлежи на ремонт. Това не е повод да се откажеш от колата, просто добра причина да се чупи от цената. За цената на рециклирано торбо съм чувал отн порядъка на 1000-1500 лв
Дебитометър също не е от най-евтините - около 500 лв е. По принцип се водят добри двигатели и не създават проблеми. Хубава нафта и масло и....газ
За окачването ще ти споделят притежателите на 156-ци. Имаше и там някаква закачка, ама да не се обаждам, че нямам опит._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Аз имам такава и съм доволен от колицата. 12к е добра цена за тази като се има предвид че мойта е 98г и струва толкова. Ама ...... то всичко зависи на колко хил. км. е и колко бонус има по неяПреди да я купиш отиди на диагностика - повечето търговци нямат нищо против. Ако си чел внимателно километрите на печките е почти невъзможно да се върнат. Даже и да има такъв цирк при диагностика се хваща. Моторчето го водят много сполучливо. Имай предвид че това не е кола за юркане като невидял. Ако е читава и ти си я подържаш както трябва ще си много доволен.
ПП KGB в една тема беше писал кратко и ясно как да се експлоатира дизелак'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment
Comment